Secret Stash bieren week 9

The House of Sodom houdt van bier, echt bier. We hebben ruim 25 soorten speciaalbier van binnen -en buitenlandse micro brouwerijen waaronder onze eigen The Ho’s Black IPA.  Naast de bieren die op de kaart staan hebben we ook een secret stash aan bieren. De Secret Stash bieren zijn wisselen voortdurend. #thehouseofsodomfacebookpage

Deze week op de Secret Stash kaart:

‘I gotta know what a $5 shake taste like’
‘I gotta know what a $5 shake taste like’

Cinema Brewers $5 SHAKE

 33 cl longneck // 5,5% // Pale Ale

American Pale Ale inspired on the neo-noir classic Pulp Fiction. The Cinema Brewers made a salute to the American ‘95 Palm D’or winning film by adding vanilla as a refference to vanilla in Mia’s $5 Shake, the red apples is a wink to the cigarette brand ‘Red Apples’ and the blueberries are added due to Butch’s line of dialogue: ‘I’ll be back before you can say blueberry pie’. Coinciding with this beer we programmed the Nihilistic Nineties, a series of 90’s classics in Lab 111 in Amsterdam.

 

‘I gotta know what a $5 shake taste like’

Bourgognes des Flandres @ The House of Sodom
Bourgognes des Flandres @ The House of Sodom

Bourgogne des Flandres

Een verrassend bier met een unieke smaak

Bourgogne des Flandres bekleedt een heel bijzondere plaats in het Belgische bierlandschap. Het is een typisch voorbeeld van de Vlaamse versnijbierentraditie waarbij oud en jong bier oordeelkundig gemengd worden tot er een perfecte balans ontstaat.

Concreet wordt Den Bruinen Os, die ter plaatse op zolder gebrouwen wordt, geblend met lambiek van Brouwerij Timmermans. Deze lambiek heeft meer dan twaalf maanden op houten vaten gerijpt. Het resultaat is een verrassend roodbruin bier, laag in alcoholgehalte en complex van smaak.

Bierstijl: Vlaams rood bruin

Alcohol percentage: 5%

Herkomst: Brugge

Kerel IPA @ The House of Sodom
Kerel IPA @ The House of Sodom

KEREL INDIA PALE ALE

A brand-new suntanned IPA in a morning glow shade of amber is coming your way. KEREL India Pale Ale is an acquired taste (unicorn), low in alcohol but amped up in flavour due to the high-quality hops it’s infused with. Goes down smoothly after a hard day’s work.

COLOUR: LIGHT AMBER

CHARACTER: UNICORN – SUNTANNED – ACQUIRED TASTE

SPECS: 4,5 % ABV – 53 IBU – 33 cl – 12 ONE-WAY BOTTLES/CASE